LMO wint eerste competitiewedstrijd in de derde klasse

Op 19 september was het dan zo ver. LMO mocht voor het eerst in haar bestaan aantreden in de zaterdag derde klasse. En direct een topaffiche; buurman IJsselmonde kwam op bezoek. Een tegenstander die zich flink wist te versterken in de zomerperiode.

Op het gezellig drukke sportpark aan de Smeetslandseweg floot de jonge scheidsrechter van dienst Thomas Groenendijk, rond de klok van 3 voor het begin van de wedstrijd, waarna LMO in de vierde minuut al dacht op voorsprong te komen. Een voorzet van Nick van Duuren werd door, nieuwe aanwinst, Noury Mulder achter doelman Fernandes geschoten. Dit deed hij echter in buitenspelpositie, waardoor zijn feestje niet doorging.

Het spel van beide ploegen oogde in de eerst helft wat nerveus. Er werd door beide ploegen snel de lange bal gehanteerd, om vanuit daar tot kansen te komen. LMO slaagde hier beter in. Mede door de balvaste spits Daley Hilkemeijer, die continu zijn persoonlijke duels met het centrale duo van IJsselmonde won.
LMO creëert in deze eerste helft goede kansen via Chaldrik Cooper en Nick van Duuren, maar het mist de precisie om daadwerkelijk op voorsprong te komen.
De grootste kans uit deze eerste helft is wellicht zelfs voor IJsselmonde, als eerst spits Jazzley John de lat raakt en later Tommy Drogt de 0-1 denkt binnen te koppen. LMO’s ervaren sluitpost Michael Koolmees weet echter met een katachtige reflex dit doelpunt te voorkomen.

Met de brilstand zoeken beide teams de kleedkamers op.

Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, weet Hilkemeijer de mee opgekomen Izak Lavooij te bereiken. Zijn lage voorzet kan door Mulder binnen gelopen worden. 1-0. Nog geen vijf minuten later kan van Duuren tot driemaal toe de score verdubbelen, maar het zijn de IJsselmonde verdedigers en keeper die dit, met kunst en vliegwerk, weten te voorkomen.

LMO creëert hierna via de, uitstekend, ingevallen Malcom Alemawor nog een aantal goede kansen, maar weet niet meer te scoren. Aan de andere kant staat de verdediging, onder aanvoering van good-old Mark van Zanten, als een huis en geeft weinig tot geen ruimte prijs voor de aanvallers van IJsselmonde.
Smet op de wedstrijd is het gezeur op de prima leidende scheidsrechter van dienst, wat uiteindelijk ook resulteert in een dubbele gele kaart, dus rood, voor invaller Bensadik aan de kant van IJsselmonde.

Trainer Fred van Zon is na afloop tevreden: ‘het is zo belangrijk dat je de competitie goed begint. Met deze 1-0 overwinning hebben we dat gedaan. We hebben echt gestreden voor elke meter, dat is een groot compliment aan mijn ploeg.’