LMO wint ook in Rotterdam West

Na het zwaarbevochten gelijke spel van vorige week tegen nummer 2 CKC, reisde LMO vandaag af naar Rotterdam West voor het officiële begin van de tweede competitiehelft. Tegenstander van vandaag en nummer drie van de competitie Maense wist tot nu toe zeven competitiewedstrijden te winnen, één wedstrijd gelijk te spelen en er vier te verliezen.

Om 15.00 uur betraden beide ploegen onder een stevige wind het belabberde kunstgrasveld. Maense begon furieus aan de wedstrijd en met vlotte aanvallen wist het in het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Koolmees te verschijnen. Het was de doelman van LMO die zich een aantal keer moest onderscheidden met knappe reddingen. Daarnaast was het Huseyin Uzuner die de bal eenmaal net voor de lijn wist weg te schieten. LMO probeerde veelal Hilkemeijer door de lucht te zoeken, om zo aan aanvallen toe te komen. Echte grote kansen leverde het niet op, al was het Lavooij die net voor rust rakelings naast het doel van Monteiro kopte.

In de tweede helft kreeg LMO steeds meer grip op de wedstrijd wat ook een aantal kansen opleverde. Het duurde echter tot de 70ste minuut, voordat de ban gebroken werd. Het was Tariq Sies die Nick van Duuren vond, die het doel van Monteiro onder vuur kon nemen. De keeper wist de bal niet te klemmen en via Hilkemeijer kwam de bal bij Alemawor. Zijn schot bleek uiteindelijk te machtig voor de doelman van Maense. 0-1.

Niet lang na dit doelpunt wist Dias de Barros een gaatje te vinden in de hechte defensie van LMO. Zijn stiftje bleek echter net niet leep genoeg om de ervaren sluitpost Koolmees te verschalken. In de 80ste minuut vervloog bij Maense de hoop op een goed resultaat. Wessel de Jager schoffelde Kuba onderuit en scheidsrechter de Groot was onverbiddelijk: rood!

Nog geen vijf minuten later stuurde Tom Dijksman Hilkemeijer alleen op doelman Monteiro af. Eerstgenoemde kreeg na zijn pass echter een harde schop van Helly dos Santos Ribeiro te verwerken. Waar de scheidsrechter het spel door had kunnen laten gaan, aangezien LMO met twee spelers op het Maense-doel afging, floot hij af en gaf hij de spits van Maense ook de rode kaart.

Zo eindigde de wedstrijd in 9 tegen 11 en met een 0-1 overwinning voor LMO. Fred van Zon was na afloop erg te spreken over het resultaat: ‘ Natuurlijk was het spel aan onze kant niet bepaald sprankelend, maar Maense is ook gewoon een hele goede ploeg. We hebben weer laten zien dat we een hecht team zijn, wat kan strijden voor elke meter. Ik ben trots op het team!’ Volgende week komt, het nog ongeslagen in uitwedstrijden, Bolnes op bezoek aan de Smeetslandseweg.