LMO wint weer van DRL

LMO moest het in speelronde 16 opnemen tegen De Rotterdamse Leeuw (DRL). In de heenwedstrijd wist LMO de overwinning pas in de slotfase veilig te stellen door een benutte penalty van Tom Dijksman. Fred van Zon kon in deze wedstrijd weer beschikken over Edilsony Dias Gomes, die na langdurig blessureleed direct terugkeerde in het basiselftal.

De jonge arbiter Joey Meuwese floot rond de klok van 3 voor het beginsignaal, waarna LMO nadrukkelijk zocht naar een snel openingsdoelpunt. Binnen tien minuten had het dit doelpunt dan ook te pakken, toen Edilsony Dias Gomes een afgeslagen bal over keeper Da Cruz heen schoot.

LMO kon hierna het veldoverwicht niet uitdrukken in meer doelpunten en DRL wist zelfs langszij te komen, toen een makkelijk gegeven vrij trap door Nigel van Egmond binnen gegleden kon worden.

Toch ging LMO met een voorsprong de rust in. Izak Lavooij vond Daley Hilkemeijer, die de bal op zijn beurt panklaar neerlegde voor Tom Dijksman. Voor de laatstgenoemde een koud kunstje om zijn zestiende doelpunt van het seizoen te maken.

DRL kwam beter uit de theepauze en het creëerde zelfs enkele mogelijkheden via de ingevallen Travor Vingin. Toch was het LMO wat scoorde. De ingevallen Arie de Hengst kon na een boogballetje van Hilkemeijer op het doel van DRL galopperen. Hij schoot de bal over de uitkomende doelman Da Cruz heen en zorgde zo voor de 3-1.

Waar LMO hierna kansen kreeg om de score verder uit te breiden, was het DRL wat uit een corner weer terug wist te komen op 3-2. Tommy Drogt wist uiteindelijk het laatste zetje te geven toen de bal in de doelmond bleef liggen.

Uiteindelijk was het slotakkoord weggelegd voor Nick van Duuren, die een corner van Danny Paludanus snoeihard binnen wist te knikken.

De ingevallen Mark van Zanten dacht de 5-2 ook nog op het scorebord te zetten, maar zijn volley belandde op het veld van de nabijgelegen voetbalvereniging Overmaas, waar LMO volgende week speelt tegen de nummer 7 van de competitie. In de kantine bleef het nog lang gezellig.