L.M.O. 1 (za) – HDVS

logolmoOnder lekkere voetbalomstandigheden heeft L.M.O. zich afgelopen zaterdag hersteld van de onnodige nederlaag een week eerder.
Tegen koploper HDVS liet de ploeg zich weer eens van haar beste kant zien.

Met de nodige omzettingen vanwege een aantal afwezigen en met B speler Gusmaro Mormon in de basis begon L.M.O. sterk aan de wedstrijd.
Na enig aftasten was het in de 6e minuut al raak. Een aanval over de linkerkant strandde in de 16 mtr en de afvallende bal (tekenend) was voor de uitstekend spelende Joeri Stadhouders. Die kapte nog een tegenstander uit en schoot van een kleine 20 mtr hard in de kruising. 1-0

Het werd hierna een echte wedstrijd, met bij vlagen goed voetbal aan beide kanten en “mogelijkheden” voor beide ploegen.
Een verkeerde “kaats” van Gregory Kingombe leidde een razendsnelle counter in.  De HDVS spits was net wat sneller weg als de L.M.O. verdediging en kon beheerst afronden, 1-1.

Daar waar L.M.O. eerder bij een tegengoal nog wel eens de kluts kwijt raakte, was het dit keer een ander verhaal. De ploeg pakte de draad weer op en zocht meteen weer het HDVS doel.
In de 32e minuut kreeg Gregory Kingombe de beloning voor zijn harde werken. Een uitstekende diepe bal van Eder Lopes belandde op het hoofd van Kingombe, die de bal slim over de uit zijn doel gekomen doelman kopte. 2-1

De ploegen bleven aan elkaar gewaagd, waarbij gezegd moet worden dat L.M.O. gevaarlijker bleef via de jonge Mormon en Kingombe. Helaas ging het in de laatste fase vaak te gehaast in onnauwkeurig.
Ook HDVS liet zich niet onbetuigd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 33ste minuut uit een standaard moment, waarbij de verdediging van L.M.O. er niet goed uit zag. Een vrije trap vanaf de rechter kant belandde bij de 2e paal, waar 2 HDVS spelers vrij kwamen en één ervan de hoek mocht uitzoeken, 2-2

Het was ook de ruststand.

Ook na de thee liet L.M.O. zien dat het voor de overwinning ging. Al in de 1e minuut na rust snelde Mormon weer langs zijn directe tegenstander en legde de bal klaar voor Stadhouders. Zijn inzet verdween net naast de paal.
Nog geen 2 minuten later was aan de andere kant HDVS dicht bij een treffer, toen na een snelle tegenstoot alleen voor doelman van Santen een inzet op de paal belandde.
Het bleef een spannende wedstrijd, waarbij naar het einde toe L.M.O. toch steeds meer het overwicht kreeg.
Het leidde in de laatste 15 minuten tot een aantal levensgrote kansen.

Tyron Sambo kwam 2 maal oog in oog met de HDVS doelman, maar zag tot 2 maal toe zijn lob overgaan. Ook Rachied Kompier overkwam dit met het zelfde resultaat.
Ook Kingombe schiep zichzelf na uitstekend doorzetten een open kans, maar hij schoot te gehaast hard over.
HDVS wankelde in het laatste kwartier van de wedstrijd en mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen dat L.M.O. niet met scherp schoot.
Bij L.M.O. heerste uiteindelijk een gemengd gevoel, tevreden over de speelwijze maar niet beloond met een overwinning.

Klik hier voor nog enkele foto’s van deze mooie voetbalzaterdag.