Makkelijke overwinning voor de Veteranen

Vandaag mochten onze veteranen aantreden tegen de veteranen van Maasstad Tediro. De heenwedstrijd werd eind november nog afgewerkt op een zeer zwaar veld 3 bij Maasstad Tediro, maar daar hadden onze veteranen vandaag gelukkig geen last van. Op het prachtige biljartlaken van ons eigen veld 1, een heerlijk zonnetje, de marathon voor de deur (waar Peter en Maurice aan meededen) en na het grote nieuws van Roberto dat de eerste lopers van de marathon over de brug waren (!!!), begon om 10:30 uur de wedstrijd.

Vooraf had onze aanvoerder Marcel de spelers nog eens duidelijk gemaakt dat het starten in de basis en het spelen van een hele wedstrijd toch echt af te dwingen is. Gisteren was Marcel door Marc uitgenodigd bij de wedstrijd van Excelsior-Vitesse waardoor Marc in de basis begon en zelf uit mocht maken of hij een hele wedstrijd wilde spelen of niet. Jeroen vertelde Marcel dat ook hij een afspraak met Marcel gemaakt heeft, maar wist niet meer welke dat was (en wist eigenlijk ook niet meer waar hij zijn sleutels had gelaten, hoe laat hij thuis was enz enz….). Dus Jeroen begon op de bank. De toss ging naar Maasstad Tediro en de aanvoerder vond het als enige speler op het veld nodig om de eerste helt met de kantine in de rug te beginnen. Onder veel commentaar mocht dus het hele speelveld de oversteek maken en hierdoor stonden spelers opeens op andere plekken en begonnen de Veteranen dus slecht aan de wedstrijd. Nadat de spits van Maasstad Tediro profiteerde van de chaos en oog in oog met Roberto de bal op de cornervlag schoot, begon L.M.O. iets beter te voetballen en zette Maasstad Tediro vast op eigen helft. Na een paar goede kansen kreeg Herman de bal, op zo’n 20 meter van het doel, in zijn voeten. Doordat Herman nog wat last van zijn enkel heeft nam hij de bal nu eens beheerst aan en krulde op een zeer mooie wijze de 1-0 binnen. L.M.O. bleef de bal goed in de ploeg houden en gaf , zeker in de eerste helft, geen echte grote kansen meer weg. Maasstad Tediro, traditioneel beter in praten dan in voetballen, probeerden elkaar wat op te peppen maar dit werd onderling niet echt gewaardeerd. Bijna traditioneel is het dan dat de spits boos uit het veld loopt en ja hoor, dat was nu ook het geval. Maastad Tediro ging met 10 man verder. Het was aan onze veteranen om niet in hun speelwijze mee te gaan en dat lukte aardig. Door een goed onderschepte bal van Patrick Vaes werd een nieuwe aanval opgezet. In eerste instantie strandde deze nog maar Remco dacht daar anders over. Hij pikte de bal aan de rechter kant weer op en met een geweldige lob bal zette hij de verdiende 2-0 op het score bord. Na dit doelpunt vond onze aanvoerder Marcel het tijd worden om wat meer body aan de rechter kant te plaatsen. Sander mocht invallen. Wat er toen gebeurde hebben wij echt nog nooit meegemaakt. Terwijl de wisselspeler naar de kant liep trok Sander heel rustig en koeltjes zijn trainingsjas uit en kwam er toen achter dat hij geen shirt aangetrokken had. Om toch nog in te kunnen vallen eiste hij het shirtje van Alwin op, maar wie al langer bij L.M.O. komt en Sander (XXXL) en Alwin (XS) kent weet dan ook wel dat dit echt niet gaat lukken. Helaas voor Sander ging zijn wisselbeurt dus voorbij. Met 2-0 op het bord gingen onze veteranen aan de thee.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Waar Maasstad Tediro het in de eerste helft nog voetballend probeerde, gingen ze nu wat meer de lange bal hanteren. Toch was het Michel die de 3-0 binnen werkte en de wedstrijd eigenlijk in het slot gooide. L.M.O. had nu alle tijd om de wedstrijd lekker uit te spelen en verslapten hier en daar ook wel een beetje. Flinke kansen werden nog gemist terwijl een monsterscore toch ook een mogelijkheid geweest was. Toch kwam de 4-0 op het bord! Uit een goede aanval werd vanaf onze rechter kant de bal hoog voor het doel gebracht. Jorge, welke over de 5 meter lijn struikelde, kreeg de bal op zijn hoofd en werkte de bal zo achter de Maasstad keeper. Tenminste, zo denken wij dat het gebeurde want zelfs vanaf de tribune klonk ongeloof dat Jorge een hoge bal kopte…… De wedstrijd was nu definitief gespeeld en uitspelen was nu het devies. Natuurlijk werd achterin de 0 niet gehouden. Een hoge voorzet vanaf links werd door de Maasstad Tediro spits binnen gekopt. Toch was het L.M.O. die het laatste kon juichen. Uit de zoveelste aanval krikte Michel zijn doelgemiddelde nog even op en zette daarmee de verdiende eindstand van 5-1 op het bord.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen de veteranen van Excelsior Rotterdam, 10:00 uur is de aftrap, u komt toch ook?!