L.M.O., de moeite waard!

Voetbalvereniging Linker Maas Oever (L.M.O.)

De voetbalvereniging L.M.O. is opgericht op zaterdag 1 mei 1937 in het sigarenmagazijn van de heer Kloppers in de Gouwstraat. De verenigingsnaam luidde bij de oprichting ‘Strangs Penny Points Boys’, afgekort S.P.P.B.. De Strangs Penny Points is te vergelijken met de staatsloterij en de postcodeloterij van deze tijd. De directie van deze loterij heeft de club elf blauwe shirts met witte mouwen geschonken. Dit zijn tot op heden de clubkleuren van L.M.O. In augustus 1939 werd met één elftal ingeschreven bij de Rotterdamse Voetbal Bond onder de nieuw gekozen naam ‘Linker Maas Oever’.

L.M.O. speelde haar thuiswedstrijden aan de Sluisjesdijk. In de oorlogsjaren moest dit veld verlaten worden en vond L.M.O. onderdak aan de Carnissesingel, bij de R.K.S.V. ‘De Spartaan’. Door de groei van de vereniging werd het onderkomen bij ‘De Spartaan’ te klein. L.M.O. verhuisde hierop naar de Schulpweg. Sinds 1967 heeft L.M.O. haar accommodatie aan de Smeetslandseweg.

L.M.O. is een zeer bekende en gezonde voetbalclub op Rotterdam Zuid. De doelstelling van L.M.O. is zowel met de jeugd als bij de senioren met veel plezier in het voetbalspel meedraaien op een goed prestatief niveau. Het opleiden van de jeugd voor het eerste elftal is naast het plezier in voetbal een tweede doelstelling van L.M.O.

Het terrein heeft in de afgelopen jaren een grootscheepse opknapbeurt gehad. L.M.O. heeft de beschikking gekregen over een kunstgrasveld en een grassmasterveld, beide met een lichtinstallatie waardoor er nu altijd gevoetbald kan worden. Daarnaast beschikt L.M.O. over een geasfalteerd boardingveld waardoor de jeugd op elk moment van de dag in de gelegenheid is een balletje te kunnen trappen. We mogen trots zijn dat L.M.O. op deze manier worden beloond door de gemeente Rotterdam en Sport en Recreatie in het bijzonder, voor een goed beleid de afgelopen jaren en dat L.M.O. wordt aangemerkt als een vitale vereniging in Rotterdam.

De bekendste L.M.O.’er is Giovanni van Bronckhorst. Giovanni is destijds op jonge leeftijd door zijn oma meegenomen naar L.M.O. en heeft voordat hij werd gescout door Feyenoord in de F en de E gevoetbald. In de loop der jaren heeft L.M.O. diverse jeugdleden, wel of niet via het eerste elftal, betaald voetbal zien gaan spelen. Bekende namen zijn Piet de Kant (Sparta), Patrick Dumee (SVV en Excelsior), Raymond de Waard (AZ), Brayton Biekman (FC Den Bosch), Mark Smith (Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn) en Robin Hofman (Excelsior).

L.M.O. heeft een zeer actief Hoofdbestuur en een Jeugdbestuur. Lopende een voetbalseizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo zijn er naast de feestavonden en de jeugdtoernooien, activiteiten als: sport- en speldag, penaltybokaal, jeugdkamp, filmavond, 4-4 toernooien, jeugddisco en diverse andere activiteiten. Dat L.M.O.’ers echte clubmensen zijn blijkt uit het feit dat dergelijke activiteiten onder meer worden gesponsord door ‘De vrienden van L.M.O.’. Dit zijn leden die de club steunen met behulp van financiële giften.

Initiatiefnemer van ‘Vrienden van L.M.O.’ is de sponsorcommissie (SpoCo). De SpoCo is een club van vrijwilligers binnen L.M.O. De motieven om een amateurvereniging te sponsoren voor een onderneming komt vaak voort uit een stukje goodwill. Echter biedt de SpoCo dermate professionele reclame-uitingen van een hoge kwaliteit dat je als sponsor van L.M.O. zeker niet onopgemerkt blijft. Voorbeelden van sponsormogelijkheden binnen L.M.O. zijn een reclamebord langs het veld, schenking van de wedstrijdbal en op de zeer druk bezochte internetsite www.rvvlmo.nl.

Zou je graag bij L.M.O. willen voetballen, kom dan eens langs en praat met één van de trainers, een lid van het bestuur of het jeugdbestuur en maak een afspraak voor een proeftraining.