Geslaagd toernooi voor D-pupillen!

knvb-beker

Zoals gepland ging het toernooi op Paasmaandag door, maar het was wel spannend. De weervoorspellers hadden het bijna bij het rechte eind, maar de depressie ging een stukje noordelijker langs en de wind viel daardoor te harden op ons L.M.O. terrein. Het weekend en zeker ook nog op zondag werd er druk overlegd en werd uiteindelijk besloten het gewoon af te wachten, en maar goed ook!

Het begon al heel vroeg, met vrijwilligers die zich voor 7 uur in de ochtend al verzamelden op L.M.O. en eindigde na 8 uur in de avond, toen de bar weer sloot.

Niet alle teams waren op tijd en we dienden reeds in de ochtend een inhaalslag te maken om weer op planning te lopen. Iedere wedstrijd bleef uitlopen en zo gebeurde het dat we de prijsuitreiking later deden dan oorspronkelijk gepland. In de namiddag was het niet anders, gelukkig konden we met twee wedstrijden uitwijken naar het tweede veld, zodat we nog enigszins op tijd eindigde, met de laatste prijsuitreiking om 18:30 hielden we het nog beschaafd.

De drie poules die speelden waren:

8:30 uur: L.M.O. D2, DHL D2, DSO D3, GOZ D1, Besiktas D1 (Uitslagen Poule D2, klik hier)
10:00 uur: L.M.O. D3, DSO D4, Kocapete D2, Transvalia/zw D1, HBBS D1 (Uitslagen Poule D3, klik hier)
14:00 uur: L.M.O. D1, Kocatepe D1, Slikkerveer D2, DRL D2, Maasstad Tediro D1 (Uitslagen poule D1, klik hier)

De zon scheen, de wind blies en het was overwegend droog. De sfeer was goed en er was geen wanklank. De scheidsrechters hebben geweldig hun best gedaan en ook de popcorn en suikerspin vielen weer erg in de smaak. Er werd geëxperimenteerd met het op het web zetten van de uitslagen, en met een USB stick op een televisiescherm. Als reserve was er nog papier, maar dat was verder geen noodzaak, maar meer gemak.

We hebben mooie voetbalacties gezien, en penalties die eerst tegen de ene paal knallen, en dan voor langs wegkrullen om de paal heen. In de ziekenboeg hebben we één knie verzorgd, op het veld zijn er nog enkele kleine blessurebehandelingen nodig geweest. Er was wat discussie over een scheidsrechter, maar dat viel allemaal ook weer erg mee. Zoals alle scheidsrechters, deed ook hij zijn best, al was hij daarvoor niet opgeleid en viel hij op het allerlaatst in, omdat er twee ziek/geblesseerd afvielen. En de scheidsrechter heeft nu eenmaal altijd gelijk.

We hebben vijf jongens van de dugout gehaald, en ze hebben bewezen dat die niet inzakt als je er bovenop gaat staan, maar het dak is toch ernstig beschadigd. Jammer dat men niet eerder daadwerkelijk ingreep, al helemaal toen die jongens aanvankelijk niet wilden luisteren. Voor deze jongens, en al die het waagstukje denkt te kunnen herhalen, weet wel dat het bij een volgende keer schorsing betekent. Het is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor zij die in de dugout zitten.

We hebben klasseverschil gezien, maar we hebben ook veel doorzettingsvermogen gezien. Teams die tot het laatste doorgingen en na drie verloren wedstrijden toch nog een vierde weten te winnen. Dat is wat voetbal zo mooi maakt, samen ervoor gaan en niet zo maar opgeven. Iedere wedstrijd is weer een nieuwe wedstrijd. Daarom hebben ook alle teams een beker gekregen en is daarmee hun inspanning beloond.

Tot slot en bovenal hebben we samen veel plezier gezien en beleefd en zijn de spelers en hun begeleiders tevreden over de dag en, de tijd en energie die zij maakten om naar L.M.O. te komen was dus zeker de moeite waard.