Verslag L.M.O. Ab Louws toernooi 5 en 6 mei

Mini pupillen wedstrijdDonderdag 5 mei 2016, Hemelvaart:
Ab Louws Toernooi, voor E-pupillen, deelnemende teams:
Uitslagen E1 poule
Uitslagen E2 poule
Uitslagen E3 poule
Uitslagen E4 poule

Met de weergoden weer aan onze zijde, werd het een prachtige Bevrijdingsdag, annex Hemelvaartsdag. Mooi stralende zon, lekker rustig weer en veel E-spelers die er wel zin in hadden. Slechts 1 vereniging liet het afweten, dus het was weer een druk bezocht toernooi. Veel hardwerkende vrijwilligers hebben er ook dit keer weer voor gezorgd dat alles naar volle tevredenheid is verlopen.

De toernooivorm had voor enkele poules de nieuwe ervaring van finalewedstrijdjes, waarbij je nog twee plaatsen kon stijgen of dalen. Ingezet om ieder team minstens vijf wedstrijden te laten spelen, werd het ook een extra sfeermaker, waardoor het toch tot het einde toe spannend bleef.

Tot slot werd er ook een sportiviteitsprijs uitgereikt, in de ochtend aan OVV E3 en in de namiddag aan DSO E12. Zij kregen de prijs omdat zij het meest positief in het spel stonden, zich het beste aan de regels hielden en vooral ook zich (met publiek erbij), netjes gedroegen richting de andere deelnemers. Proficiat!

Vrijdag 6 mei 2016:
Ab Louws Toernooi voor F-pupillen:
Uitslagen F1 poule
Uitslagen F2 poule
Uitslagen F4 poule

Alweer een warme toernooidag. Goed bezocht, alle teams kwamen opdagen en uiteindelijk werd het een spannend toernooi. De finalewedstrijden veranderden uiteindelijk niets meer aan de stand, maar de strijd was echt pas gestreden bij het laatste fluitsignaal. TOGB F2 heeft de sportiviteitsprijs gewonnen, proficiat. Het was lastig, twee andere teams waren ook in de running, maar de laatste loodjes maakten het verschil. TOGB F2 verloor alle wedstrijden, maar er was geen enkele wanklank te horen, integendeel.

Er werd soms fel gestreden en op zich ook wel goed, maar het spel moet van de kinderen blijven en ouders achter de hekken, dat hebben we vandaag wel erg vaak tegen de enthousiast supportende ouders moeten zeggen.

minipupillen, deelnemende teams:
LMO MP1, LMO MP2, RVVH MP1, RVVH MP2, DHZ MP1, DSO MP1