Vetaren pakken drie punten na strijd om “penaltybokaal”

Na de vriendschappelijke pot van vorige week, gingen de veteranen nu weer voor de competitie de wei in. Vandaag de uitwedstrijd tegen onze vrienden van DRL VE1. Met normaal een selectie van 20 man, was het nu toch een stuk rustiger in de kleedkamer. Onze veteranen hadden er vandaag maar 12! L.M.O. begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor onze veteranen, maar Peter kon de bal niet hard genoeg raken waardoor de keeper van DRL de bal niet al te moeilijk kon keren. Tien minuten later was het DRL die gevaarlijk de zestien in kwam. De aanval werd in eerste instantie nog goed verwerkt, maar de scheidsrechter had toch wat anders gezien, penalty. Onze reserve keeper Jeroen ging de goede hoek in maar de bal was perfect in het zijnet geschoten, 1-0. Vanaf nu werd het een open wedstrijd. Het speelveld werd te lang gehouden en op het middenveld werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt waardoor de eind pass steeds niet goed of goed genoeg aan kwam. Op slag van rust was het Marc Rijsdijk die een prima voorzet vanuit de lucht ineens op zijn slof nam, helaas verdween de bal op de lat waardoor onze veteranen gingen rusten met een 1-0 achterstand.

In de kleedkamer werden alle poppetjes nog even op de juiste plaats gezet en na het bakje thee gingen we met goede moed richting de tweede helft. De tweede helft was beduidend beter dan de eerste. Met goed voetbal werd het DRL doel veel onder druk gezet. Met een schitterend hakballetje zette Peter de 1-1 op het bord. Nog geen tien minuten later was het Michel die met een aardige actie de verdiende voorsprong van 1-2 binnen schoot. Aan alles was te merken  de veteranen van DRL het kwijt waren, een mooie aanval over rechts door Peter werd beloond met een doelpunt. Michel had zich goed losgerukt en kwam vrij de zestien in lopen. Dit was door Peter gezien, met een strakke lage voorzet wilde hij Michel een intikkertje bezorgen, maar helaas voor Michel dacht de DRL verdediging daar anders over en werkte de bal zelf maar in het eigen doel, 1-3. De wedstrijd was nu toch echt wel gespeeld.

Manus wilde het toch nog even spannend maken. Een bal, welke in ons zestienmeter gebied stuiterde, wilde hij zo hard wegwerken dat deze zeer waarschijnlijk in Spijkenisse teruggevonden werd. Maar op de een of andere manier miste hij deze bal compleet en stond de DRL spits oog in oog met Jeroen. Met een mooie beweging ging hij om Jeroen heen om de bal binnen te willen tikken, maar daar dacht Jeroen toch anders over; penalty. Ook deze penalty werd goed binnengeschoten. Na het nemen van de aftrap waren ook de 90 minuten voorbij en namen onze veteranen de verdiende punten mee naar de Smeetslandseweg!

Volgende week, 23 november spelen onze veteranen uit bij Maasstad Tediro (9:30uur), u komt toch ook?!