Veteraan Patrick Vaes wint wedstrijd latje trap

(wedstrijdverslag L.M.O. Ve1 – Lekkerkerk Ve 1, door onze pipo)

Vandaag de eerste thuiswedstijd van het (beker)seizoen in de nieuwe tenues (gesponsord door Fons Meeder BV), traingspakken (gesponsord door H.O. Heezen), jassen (gesponsord door Geeve Hydraulics BV) en de tassen (van Stucadoorsbedrijf Boerma). Nogmaals onze hartelijke dank, we zijn er ontzettend blij mee.

Na het jaarlijkse veteranen (trainings)kamp, welke wederom perfect geregeld was door onze grote boze kale leider, mochten onze veteranen vandaag aantreden tegen de veteranen van Lekkerkerk.  Toen Peter, na een schitterende aanval over de rechter kant, waarbij Michel zijn directe tegenstander even een cursus laagvliegen had gegeven, en een voorzet perfect op maat gaf, de 1-0 binnen kopte was het voor ons al heel snel duidelijk. Dit wordt een makkie. De ene aanval na de andere werd afgewisseld en zat het even dicht, dan werd de bal rustig in de ploeg gehouden om weer met een goede steekpass de verdediging van Lekkerkerk even goed onder druk te zetten. Het was aan de lat te danken dat de bezoekers na een half uur nog niet tegen een 4-0 achterstand aan keken. Patrick Vaes lukte het gewoon om drie keer vanaf de linker kant de lat te raken. Geruchten gingen dan al snel rond dat hij aan het oefenen was voor de 538-latje trap competitie! Toen iedereen er al van uitging dat we met een 1-0 ruststand gingen rusten, was het Herman die met een mooi geplaatst schot de bal in de rechter bovenhoek plaatste. Dit tot ongeloof van onze Freek. Toen Herman aanzet gaf tot dit schot was hij al onderweg naar het NS-terrein om de bal te halen, maar dit bleek dus niet nodig! De rust werd bereikt met een meer dan verdiende voorsprong voor onze veteranen, 2-0.

Na de rust bleven onze veteranen op de helft van Lekkerkerk. Ramish maakte al snel de 3-0 waardoor het allerkleinste sprankje hoop van Lekkerkerk nu echt weg was. De 4-0 was er eentje die de keeper van Lekkerkerk niet snel zal vergeten. Sterker nog, ik denk dat hij er ’s nachts nog van wakker schrikt. Ettore kreeg de bal op zo’n 5 meter van de doellijn voor zijn voeten en schoot verwoestend in de rechter bovenhoek, waarbij ik echt sterk het idee had dat iedereen, inclusief publiek, er alles aan deed om zo ver mogelijk bij die bal uit de buurt te duiken. Dit schitterende doelpunt werd door de L.M.O. bank met groot applaus ontvangen, nou ja door bijna iedereen dan. Manus, op zijn hand gevallen in de eerste helft, had net de afwas gedaan of zo want hij stond daar met een theedoek om zijn, best dik uitgevallen, hand, oefeningen te doen. Deze oefeningen hadden als doel om na de wedstijd toch echt dat flesje Heineken vast te kunnen houden. Ik kan u in ieder geval melden dat dit gelukt is! Na het verwoestende schot koos Ettore ervoor om de 5-0 goed geplaatst en beheerst in het hoekje te draaien. Herman dacht nog even de 6-0 binnen te werken, maar helaas voor hem ging de bal buitenkant kruising de Smeetslandseweg op. Om te laten zien dat het helemaal niet moeilijk was om het aluminium te raken, schoot ook Ruud nog even op de paal. Al met al een verdiende overwinning en een mooie dag voor onze keeper om eens te kijken hoeveel treinen er wel niet langsrijden of vliegtuigen er over komen!

Volgende week de laatste poulewedstijd thuis tegen de Veteranen van JHR, 10.30uur. Bij winst zijn we door! U komt toch ook!?