Veteranen en oud L.M.O. 3 spelen een indrukwekkende benefietwedstrijd

Zondagochtend werd op het complex van LMO de wedstrijd gespeeld die eigenlijk nooit gespeeld had mogen worden als het leven altijd eerlijk zou verlopen. De benefietwedstrijd voor Marco van Dijk tussen de LMO veteranen en voormalig LMO 3, het team waar Marco tot enkele jaren geleden in speelde. Deze wedstrijd werd in eerste instantie georganiseerd om de ernstig zieke Marco nog een leuke dag te geven en zijn familie een hart onder de riem te steken in een hele moeilijke tijd. Helaas was ook dit Marco niet meer gegeven. Marco overleed 1 dag voor de wedstrijd, hij werd slechts 32 jaar oud.Op verzoek van Marco zelf ging de wedstrijd toch door. En zo werd het een speciaal eerbetoon aan Marco, met ruimte voor een lach en een traan.

Het was een indrukwekkende dag in allerlei opzichten. Indrukwekkend was de grote opkomst van (oud-)spelers en familieleden, vrienden en kennissen van Marco en zijn vrouw Ezra. Indrukwekkend was de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd inclusief fakkels. Indrukwekkend was ook het meespelen van Marco’s stiefzoon Davy met ‘team Marco van Dijk’, die ook nog scoorde. Indrukwekkend was ook hoe Ezra en haar kinderen zich staande hielden op deze zeer emotionele dag. En indrukwekkend was ook de toch gezellige reüniesfeer bij een groot aantal spelers die elkaar al jaren niet meer hadden gezien of gesproken.

Minder indrukwekkend was het vertoonde spel op de grasmat. Maar daar ging het ook helemaal niet om op deze bijzondere dag die alle aanwezigen voor altijd zal bijblijven. Voor wie het toch heel graag wil weten: team Marco van Dijk heeft de wedstrijd met 7-3 gewonnen.

Marco, strijder, we zullen je nooit vergeten jongen!