Veteranen komen laat op gang!

Zondag 7 september, vandaag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord VE2. Deze tegenstander mochten we niet onderschatten. Vorig seizoen zijn ze kampioen geworden in de 3de klasse en behaalden ze de beker finale voor lagere veteranen teams. Met een goed gevulde bank met 4 wissels werd begonnen aan de wedstrijd. Marcel heeft voor dit seizoen een perfecte lijst gemaakt, zodat dit seizoen iedereen aan spelen toe zal komen. Één van de spelers die bij de beginopstelling stond, moest een avond van te voren toch afzeggen vanwege een blessure. Toen er even doorgevraagd werd bleek deze blessure opgelopen te zijn door het stofzuigen van de woonkamer…. Wij hadden gelijk al het nummer “i want to break free” van Queen in gedachten! Jorge sterkte en kijk volgende keer ook uit met afwassen, daar kunnen scherpe messen tussen zitten.

Nu even verder met de wedstrijd. Deze begon in een zeer laag tempo waar onze veteranen ook zeer slordig om gingen met het aanspelen van de bal. We gingen te veel mee in het spelletje van Feyenoord. De gastheren hadden drie jonge snelle “veteranen” tot hun beschikking, welke ze ook veelvuldig zochten met diepe ballen. Toch was het L.M.O. die op voorsprong kwam. Michel werd goed in de diepte aangespeeld en schoof de 0-1 koeltjes langs de keeper binnen. De veteranen van Feyenoord waren er heilig van overtuigd dat Michel uit buitenspel positie kwam, maar dit was het bij lange na niet. Doelpunt werd daarom terecht goedgekeurd. L.M.O. begon het gevoel van het grasveld toch weer een beetje te krijgen en de passes kwamen nu ook wat beter aan. Toch was het Feyenoord die de 1-1 binnen schoot. Een bal, welke niet helemaal lekker uitverdedigd kon worden, kwam bij één van hun snelle jonkies terecht en deze faalde 1 op 1 met Roberto niet. Het restant van de eerste helft gebruikte onze veteranen om de Feyenoord veteranen even kapot te spelen. Toen de eerste helft ten einde was en onze tegenstander al helemaal bezweet en witjes de kleedkamer op zochten wisten we dat we de tweede helft wat meer ruimte zouden gaan krijgen.

De tweede helft begon voor onze veteranen stukken beter dan de eerste. Met goed combinatie voetbal werd Feyenoord goed onder druk gezet. Uit één van de mooie aanvallen slalomde Manus vakkundig door de Feyenoord defensie. Net toen hij uit wilde halen werd hij naar de grond gewerkt waardoor onze veteranen een penalty mochten gaan nemen. Wel raar om te zien dat toen de penalty gegeven werd Jeroen en Herman in geen velden of wegen te zien waren. Marcel schoot de penalty goed in en onze veteranen konden de score nu uit gaan bouwen, 1-2. Tien minuten later was het Patrick Vroegop die een bal net voor de keeper binnen kon glijden. Na zijn doelpunt sprong hij op, rende naar de cornervlag aan de andere kant van het veld om aan zijn vrouw te vragen of ze het wel gezien had. Natuurlijk heb ik het gezien was het antwoord. Toch hebben wij uit betrouwbare bron vernomen dat ze op het moment suprême in gesprek was en dus helemaal niets gezien heeft, 1-3. Toen Michel ook nog eens een mooie rush vanaf rechts nam en de bal met een mooie knal binnen schoot, wist iedereen dat het gebeurd was, 1-4! Toch moesten onze veteranen nog even wakker gehouden worden. Vanaf het middenveld mocht een Feyenoord speler ongehinderd doorlopen en vanuit een woud van spelers de 2-4 binnen werken. Toch was de wedstrijd gespeeld. De jonkies van Feyenoord konden het ook niet allemaal meer aanlopen en haakten één voor één af. Als je als veteranen elftal toch een jong ventje met kramp van het veld af kan krijgen, hebben we hem in ieder geval goed laten lopen!

Volgende week is er weer een bekerwedstijd, 10:30 uur thuis tegen de veteranen van Lekkerkerk. Maar eerst gaan onze veteranen op vrijdag nog even een nachtje op “trainingskamp” naar Eindhoven.

Wij zien u volgende week toch ook weer!?