Veteranen L.M.O., altijd lastig!

veterbalVoorafgaand aan de wedstrijd van onze veteranen konden we nog heerlijk genieten van de mini pupillen welke een drietal wedstrijdjes afwerkten. De veteranen waren daarom iets eerder naar de club gekomen om ook onze allerkleinsten aan het werk te kunnen zien. Echt geweldig om die ventjes zo bezig te zien! Om 10:00 uur kregen we van Marcel te horen dat het voor ons ook wel tijd werd en zochten we met nog een heerlijk bakje koffie onze kleedkamer op. De opstelling werd bekendgemaakt. Daar had Marcel echt werk van gemaakt. Op A3 formaat hing daar de opkomst per wedstrijd, aantal gespeelde minuten en aantal afzeggingen. Op basis van deze statistieken werden de veteranen op hun plekje neergezet. Jorge week echter van deze opstelling af omdat hij vond dat er niemand beter kon vlaggen dan hijzelf en daarom zijn basisplaats in het veld maar al te graag af stond.

Op een heerlijk veldje en onder een lekker zonnetje werd begonnen aan de wedstijd tegen de veteranen van Zwarte Pijl. Een aardig sterk ploegje met veel lopers. Was volgens het wedstrijdformulier de gemiddelde leeftijd 40+, op het veld was daar toch echt niets van te merken. Toch was het L.M.O. die eindelijk weer eens de wedstrijd naar zich toe trok. Binnen en minuut konden we al op voorsprong komen, maar dit feestje ging nog even niet door. Maar toen we in de 4de minuut een vrij trap net buiten de zestien kregen, kon Ettore aan gaan leggen. Ett krulde de bal heerlijk over het muurtje heen, zo de korte hoek in. Onhoudbaar voor de keeper en daarmee de verdiende voorsprong voor onze veteranen, 1-0. Onze veteranen bleven druk zetten en de nodige kansen krijgen, helaas wilde de bal er niet in. Toch gingen onze veteranen met een iets grotere voorsprong de kleedkamer in. Marcel werd met een lange bal helemaal vrijgespeeld in de 16 meter en ronde 1 op 1 met de keeper koel af, 2-0. Marcel vond achteraf dat dit de beslissing in de wedstrijd was en daarmee zijn vier gefaalde doelpogingen tegen Kocatepe vergeten konden worden. De veteranen dachten daar toch echt wel anders over. 5 Minuten voor de rust wisselde Zwarte Pijl nog even snel twee spelers. Misschien om nog even snel een aansluitingstreffer te forceren, maar dit ging eventjes niet door. Achterin hadden onze veteranen het gewoon goed voor elkaar en daar kwam gewoon niets of niemand doorheen.

De tweede helft was een totaal andere dan de eerste. Door de hoge opkomst moest Marcel 5 keer wisselen. Hierdoor moesten onze veteranen weer even wennen, waar Zwarte Pijl dan weer goed gebruik van maakte. Ook Zwarte Pijl had de nodige wisselingen gedaan waardoor er nog meer snelheid en voetbal bij hun in het elftal kwam. Onze veteranen hebben vanaf dit moment totaal niet meer in de wedstijd gezeten en konden niets anders doen dan de ballen onderscheppen, afpakken en naar voren knallen. Echte kansen kregen wij ook niet meer dus het was echt vechten voor elke meter. Dit gebeurde gelukkig ook. Er werd goed voor elkaar geknokt en achterin hielden we het redelijk dicht. Een kwartier voor tijd werd het toch nog even spannend. Zwarte pijl mocht net buiten de zestien aan gaan leggen voor hun zoveelste vrije trap. Alle andere konden nog onschadelijk gemaakt worden, maar deze vloog er helaas wel bij ons in, 2-1 en nog 15 loodzware minuten te gaan. Zwarte Pijl gooide er nog een schepje extra op en bleef maar richting het L.M.O. doel opstomen. Met al onze krachtinspanningen hielden wij de bal gelukkig uit het doel. Toen in de laatste minuten toch nog een speler van Zwarte Pijl vrij op doel kon schieten, hield iedereen echt zijn adem in. De bal zou rechts van Roberto richting doel gaan. Roberto ging dan ook vol naar die hoek alleen gaf Michel de bal toch nog even een tikje de andere kant op. We hebben er nog over nagepraat, maar hoe die bal dan toch niet het doel in rolde snapt nog steeds niemand. Roberto was de bal eigenlijk al voorbij, maar wist door een achterwaartse beweging met zijn hand de bal er nog uit te werken. Dit allemaal zonder nek, rug of arm te verreken en dus geblesseerd te raken. Soms heb je dus gewoon het geluk aan je zijde nodig!

Heren, echt een klasse overwinning!! Door hard te werken en voor elkaar te knokken hebben we dan toch echt de broodnodige drie puntjes in huis kunnen houden. Volgende week spelen we om 9:30 uur uit tegen de veteranen van Feyenoord. U komt toch ook!?