Veteranen L.M.O. krijgen les in effectiviteit

Soms heb je weleens zo’n dag. Het weer was niet om echt vrolijk van te worden en bij aankomst bij CKC bleek ook nog eens dat we op het hele drassige veld 2 moesten spelen. CKC had van de wedstrijd bij ons geleerd dat ze absoluut niet moesten gaan voetballen. De ruimtes die daardoor ontstonden werden door onze veteranen goed benut, waardoor we toen een flinke uitslag van 5-0 neerzette, maar dat was in oktober 2014.

CKC begon met de aftrap, deze werd richting verdediging van CKC getrapt. L.M.O. probeerde gelijk druk te zetten. Hierdoor ontstond al gelijk de eerste counter van CKC. Een rare dwarrel bal werd door Roberto al gelijk tot corner verwerkt. We waren gewaarschuwd dus. De hele eerste helft was het L.M.O. dat met combinatiespel, wat op zo’n veld echt niet makkelijk is, door de verdediging van CKC te snijden, maar elke keer strandde zo’n aanval wel op één van de vele verdedigers. Deze ramde de bal dan naar voren en een volgende counter was een feit. Geen van deze counters leverde een doelpunt op en onze veteranen dachten dan ook de rust met een, voor ons onverdiende, 0-0 te halen. In blessure tijd van de eerste helft werd er echter weer een bal door CKC naar voren geknald, deze was net iets te hoog voor Jeroen en net iets te ver voor Koos. Toch was het Koos die de bal nog net voor de aanvaller weg kon glijden, maar helaas zag de scheidsrechter daar een penalty in. Deze penalty werd met open armen ontvangen door CKC en maakten graag gebruik van deze kans, 1-0. Direct na de aftrap werd er voor de rust gefloten en gingen onze veteranen met een lichte kater de kleedkamer in. In de rust werd eigenlijk besproken dat onze kansen nog wel kwamen, we waren beter aan de bal, maar moeten de kansen gewoon benutten. Wel moest er natuurlijk op de gevaarlijke counters gelet blijven worden want daar zat vandaag de kracht van CKC.

De tweede helft was echt voor L.M.O. de ene kans na de andere werd gecreëerd, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Met heel veel stunt- en vliegwerk bleef het doel van CKC leeg. De veteranen van L.M.O. bleven de zestien van CKC omsingelen, maar hadden echt het idee tegen een handbal verdediging te spelen. Elk schot op doel werd telkens net op het laatste moment verwerkt tot corner of het veld weer ingebracht en als er dan eindelijk niemand aan zat was het wel de paal of lat die een zeer verdiend doelpunt in de weg stond. Het was dan ook te verwachten dat CKC met een goed uitgespeelde counter de eindstand op 2-0 bracht. Als je hem er zelf niet inschiet, valt die meestal wel aan de andere kant… Met nog 20 minuten te gaan was het wel duidelijk dat we vandaag echt niet gingen scoren. Wedstrijd werd uitgespeeld en moet maar heel snel vergeten worden.

Volgende week heeft Binnenmaas een baaldag opgenomen zodat we een weekje vrij zijn, deze wedstrijd staat nu op 22 februari ingepland! Volgende wedstrijd spelen onze veteranen 15 februari thuis tegen de veteranen van DRL,  aftrap om 10:30uur. U komt toch ook?!