Veteranen L.M.O. kunnen er achteraf wel om lachen…

veterbalOp een zonnige en warme zondagochtend mochten de Veteranen van L.M.O. hun eerste bekerwedstrijd gaan voetballen uit tegen Zwarte Pijl om 10.30 uur. Althans, op papier om 10.30 uur! Want om 10.30 uur stonden de Veteranen van L.M.O. na een serieuze warming up klaar voor de aftrap, maar er was nog geen speler van Zwarte Pijl te zien. Zo af en toe kwam er een auto het parkeerterrein oprijden en verdween er iemand met een voetbaltas in een kleedkamer, maar echt gehaast ging dit allemaal niet. Uiteindelijk om 10.50 stonden er toch exact 11 spelers van Zwarte Pijl op het veld, maar nog geen scheidsrechter. De scheidsrechter kwam om 10.55 uur het veld op slenteren. Met een rugzak op (later zou blijken dat daar in ieder geval niet zijn ervaring als scheidsrechters in zat), maar zonder de vlaggen voor de grensrechters. De vlaggen werden nog even in hetzelfde tempo uit de kantine gehaald en uiteindelijk om 11.05 kon de wedstrijd starten.

Misschien kwam het door het warme weer, de warming up of was door het lange wachten de lamlendigheid toegeslagen, maar de Veteranen speelde in ieder geval niet haar beste wedstrijd van de afgelopen seizoenen. De Veteranen kwamen wel met 0-1 voor door Ruud, maar hadden in de 1ste helft meer moeten scoren uit de kansen die zij kregen. Zwarte Pijl werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van onze 2de keeper Patrick die Roberto bij afwezigheid dit seizoen vervangt.

De tweede helft begon iets later en niet eerder nadat de scheidsrechter (nog steeds met rugzak op) zijn broodje kip kerrie op had gegeten. De Veteranen kregen tijdens de tweede helft toch sterk het idee dat dit broodje niet door de scheidsrechter zelf is betaald. De tweede helft floot hij opeens heel anders dan in de eerste helft en met name tegen L.M.O.. Nu hadden de Veteranen de wedstrijd allang moeten beslissen, maar de scheidsrechter deed toch ook wel erg zijn best voor de 1-1. Na twee duidelijke buitenspelgevallen te hebben weggewoven en een overtreding niet te bestraffen, lag de bal opeens op de penaltystip. Keeper Patrick liet in deze fase zien een aanwinst te zijn voor de Veteranen en ranselde de penalty uit de hoek van het goal. In de 10 minuten daarna was hij nogmaals een aantal momenten zeer attent. Patrick bleek voor Zwarte Pijl niet te passeren deze middag. De Veteranen waren nu voor even wakker geschrokken, gaven wat gas bij en Michel scoorde de bevrijdende 0-2. Zowel de Veteranen als Zwarte Pijl kregen nog wel wat kansjes, maar het vizier stond deze middag duidelijk bij beide partijen nog niet op scherp. Eindstand 0-2.

Volgende week staat de tweede beker wedstrijd op het programma om 12.00 uur uit tegen Swift Boys VE2. Echter is nog niet bekend of deze wedstrijd zal doorgaan. Inmiddels hebben wij vernomen dat Maasstad Tediro VE1 (de 3de beker tegenstander) nog steeds op het veld van Swift Boys staat en dat zij nog geen speler van Swift Boys hebben gezien. Het kan dus altijd nog erger…