Veteranen L.M.O. maken het zichzelf moeilijk

Zondag 20 september.

Vandaag de laatste poule wedstrijd voor de beker, thuis tegen de veteranen van JHR. De veteranen van JHR waren hun eerste bekerwedstrijd niet op komen dagen, wat betekende dat deze wedstrijd niet mee telde in de definitieve eindstand en onze veteranen al door waren naar de knock-out fase. Aan de ene kant een lekker gevoel en dus geen wedstrijddruk, aan de andere kant gebeurde er ook wel waar we op voorhand bang voor waren: onze veteranen speelden een draak van een wedstrijd…

Het begin van de wedstrijd stonden onze veteranen absoluut niet goed waardoor de gasten met diepe ballen toch aardig richting onze doelman op konden stomen. Gelukkig werden alle aanvallen onschadelijk gemaakt en was het Herman die na zo’n tien minuten spelen de 1-0 op het bord schoot. JHR, niet onder de indruk van deze tegengoal, bleef onze flanken opzoeken met hun snelle buitenspelers om te kijken of ze ons van daaruit pijn konden gaan doen. Bij balverlies zakten ze compleet terug en werden we op de middenlijn pas weer opgevangen van waaruit ze het bleven proberen met snelle counter-ballen. Toen Michel de 2-0 binnen schoot, dachten we dat het verzet wel gebroken was en we rustig richting de rust konden gaan ballen. Maar dit hadden we even verkeerd gezien. Door twee keer de bal te verspelen aan JHR, kwamen onze gasten toch nog terug op 2-2. Dit was toch wel een tik voor onze veteranen, wat even verwerkt moest worden. Gelukkig was het Peter die de ruststand toch nog op 3-2 bracht, waardoor we toch met een ander gevoel de kleedkamer op gingen zoeken.

In de rust werd de eerste helft nog even goed doorgenomen en afspraken nog eens duidelijk gemaakt. Toch was het JHR dat de eerste tien minuten van de tweede helft brutaal het L.M.O. doel op bleef zoeken, dat de 3-3 niet viel was mede te danken aan hun nummer 7 die vaak dacht dat hij helemaal alleen bij JHR voetbalde. Onze veteranen herpakte zich gelukkig na de JHR-storm en ging wat nadrukkelijker op het JHR-doel kloppen. Uit één van deze aanvallen maakte een verdediger van JHR hands in het stafschopgebied, waardoor Marcel “zijn klusje” weer kon klaren, 4-2. De JHR voetballers waren nu duidelijk van slag en begonnen zich nu ook vocaal wat meer te roeren. Helaas voor hen, gaf L.M.O. niets meer weg en bleef het aanvallen. Een kwartier voor tijd gooide Peter de wedstrijd definitief in het slot door de 5-2 binnen te schieten, wat gelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Heren, volgende week moet er uit een ander vaatje getapt worden (het vaatje na de wedstrijd blijft natuurlijk wel hetzelfde) als we thuis aan moeten treden voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen de veteranen van het altijd lastige Swift Boys. Hopelijk is de wedstrijd druk er dan weer, waardoor we gelijk scherp aan de pot kunnen beginnen!

Dus zondag 27 september, 10:30 uur thuis tegen Swift Boys VE1,

U komt toch ook!?