Veteranen L.M.O. overlopen Abbenbroek

Hadden onze veteranen vorige week de uitwedstrijd tegen Abbenbroek, vandaag volgde de return alweer. Nog steeds met een uitgedunde selectie begonnen onze veteranen lekker aan de wedstrijd. Onze aanvoerder Marcel, deze week disciplinair geschorst door tweede aanvoerder Jeroen, trachtte nog een opstelling door te appen, maar daar wilde Jeroen niets van weten. Hij droeg de nieuwe aanvoerdersband en hij bepaalde nu de opstelling. Dat de jongens onderling maar van plaats gingen wisselen had hij niet eens door. Jeroen wenste vandaag geen tegenspraak. Tot ver na de wedstrijd wees hij resoluut naar zijn bovenarm waar de band duidelijk zichtbaar was, ten teken dat hij de baas was en wij niets te zeggen hadden. Dat hij samen met Freek de wissels bepaalde en de wedstrijd 5 minuten stil heeft gelegen doordat er 2 man uitgingen en 3 man in wat volgens tegenstander en scheidsrechter echt niet mocht, lag ook niet aan Jeroen….. We gaan dus maar even naar de wedstrijd.

Waar vorige week nog op een ontzettend zwaar veld gespeeld werd, konden we de bal nu lekker het werk laten doen op ons biljartlaken. Dat onze keeper in de 40ste minuut ook maar een keer achter een bal aanging om deze ook aan te kunnen raken, zegt veel over het overwicht van onze jongens. Het was Patrick Vaes die na zo’n tien minuten spelen de verdiende 1-0 binnenschoot. Nog amper bijgekomen van dit schot, kon de Abbenbroek keeper na twee minuten alweer de bal uit het netje halen. Uit een goede harde voorzet was het een speler van Abbenbroek die zijn eigen keeper passeerde en daarmee de stand op 2-0 bracht. Na de 2-0 dacht Abbenbroek ook eens op het L.M.O. goal te kunnen schieten. Het “schotje” werd echter makkelijk door Roberto verwerkt. Op dat moment begon Maurice te roepen dat hij vrij op de middenlijn stond. De bal ging direct naar Maurice die op zijn beurt een hoge bal op Michel gaf. Michel kopte deze bal met een grote boog over de Abbenbroek keeper heen waardoor de 3-0 best als een goed uitgespeelde counter gezien kan worden. Toen Hischam de 4-0 ook nog eens prachtig met de buitenkant van zijn voet over de keeper in de verre hoek knalde waren de heren van Abbenbroek echt wel blij dat er voor de rust gefloten werd.

Na de rust wilde we Abbenbroek de definitieve knock-out geven en dit lukte nog goed ook. Binnen 5 minuten was het Maurice die eerst de 5-0 binnen schoot om vervolgens de 6-0 met een schitterende hakbal binnen te werken. De overige 40 minuten gebruikte onze veteranen als een soort trainingspartij. Patrick Vaes werkte daaruit nog de 7-0 binnen. Het feestje van Roberto werd echter toch nog door Ramish verstoort. Kon hij Remco op nog geen 5 meter aanspelen, koos hij er toch voor om de bal richting Roberto te spelen. Helaas stond daar nog een Abbenbroek speler die het cadeautje maar al te graag aan nam, 7-1. Opvallend is toch wel dat medespelers en publiek altijd opgelucht zijn en dit duidelijk laten merken dat Roberto de nul niet heeft weten te houden…. L.M.O. vond het wel best zo, waardoor Abbenbroek toch nog een paar keer 1 op 1 richting het L.M.O. doel op kon rukken, dit resulteerde gelukkig niet in nog meer tegengoals. Nadat Roberto ook nog eens gestrekt de hoek in moest om weer een tegentreffer te voorkomen was de maat vol en werd de verdediging weer wakker geschut. Michel bracht de eindstand nog op 8-1 waarna de wedstrijd voorbij was.

Heren, donderdag avond de inhaalpot tegen de Binnenmaas veteranen en zondag weer thuis tegen de veteranen van Kocatepe. Hopelijk kunnen we goede zaken doen! U komt toch ook?!?