Veteranen L.M.O. spelen op balbezit en winnen

Na een periode van twee weken rust mochten de veteranen van L.M.O. zondag eindelijk weer de wei in voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Abbenbroek. Dat er in zo’n periode van rust veel kan veranderen zagen we met name terug bij onze keeper. Was hij twee weken nog wat corpulent, grijs en oogde hij minder fit, vandaag stond daar een jonge, slanke en fitte keeper op doel.

L.M.O. mocht de aftrap nemen en hield vervolgens voor ongeveer 16 minuten balbezit. De bal ging veelvuldig van links naar rechts, maar echt gevaarlijk werd L.M.O. niet. Na 98% balbezit stond L.M.O. opeens met 1-0 achter. Een lage vrije trap werd door alles en iedereen gemist, behalve dan door een speler van Abbenbroek die van dichtbij hard inschoot. Dit was voor L.M.O. het sein om elkaar flink wakker te schudden en het spel oogde dan ook nog voor de komende 10 minuten erg rommelig. Abbenbroek speelde gelukkig zwak en wist in de fase niet te profiteren van de chaos bij L.M.O.. Na 30 minuten greep de aanvoeder van L.M.O. hard in en wisselde 3x. Hierdoor maakte de hoofdtrainer van L.M.O. zondag, Ramish, zijn debuut en kwam ook Patrick Vaes in de ploeg. Patrick had echter nog behoefte aan 10 minuten extra rust. Bij zijn eerste balcontact ging een speler van Abbenbroek als een stervende zwaan onder luid geschreeuw en met een hoop koprollen naar de grond. Waar de trauma-heli al boven het complex van Abbenbroek verscheen, bleek de speler na een spons met water toch de wedstrijd voort te kunnen zetten. L.M.O. moest verder met 10 man en dat ging een stuk beter. Het was dan ook uiteindelijk Herman die met een laag hard schot van zo’n 30 meter de keeper van Abbenbroek wist te verrassen (of kwam dit toch omdat de bal van richting werd veranderd?) en de verdiende 1-1 vlak voor rust op het denkbeeldige bord zette.

Na rust eenzelfde spelbeeld. L.M.O. had heel veel balbezit en Abbenbroek hield tegen. Toch kwam L.M.O. maar niet aan scoren toe. Manus raakt na een mooie actie met een krul de paal (is ook knap) en Jorge had de bal voor het intikken, maar vond het leuker om zijn tegenstander op zijn kont te schieten. Jeroen wilde Abbenbroek verrassen door het geven van een pass onder de grond door en belandde hierbij met zijn gezicht in de modder. Op dat moment kon je niet meer ontkennen dat het publiek door L.M.O. niet vermaakt werd. Na een kwartier in de 2de helft had de aanvoerder van L.M.O. het wel weer gezien en greep weer hard in met 3 wissels. Dit keer had het wel effect. Sterker nog, het bleken gouden wissels. Een voorzet van Marc werd door de verdediger van Abbenbroek in de voeten van Marcel gekopt, die vanaf rand 16 de bal hard in de kruisig schoot. Eerlijk gezegd kwam dit wel door de slappe hand van de keeper, maar de 1-2 was gescoord. L.M.O. gaf nu nog wat extra gas voor de 1-3. Dit ging helaas ten koste van Ramish. 10 minuten voor tijd klampte hij de dug out aan en smeekte om een wissel. Die werd hem maar al te graag door Manus gegund. Ver in de 2de helft produceerde Abbenbroek toch nog een gevaarlijke aanval en gelukkig was onze keeper nog scherp. Een vervelend schot met een stuiter werd vakkundig via zijn hand en de lat weggewerkt. L.M.O. zette nog eenmaal een razendsnelle counter op en waar iedereen van Abbenbroek aan buitenspel dacht, behalve de grensrechter, mochten Herman en Marcel samen op de keeper af. Hierbij gunde Herman Marcel zijn 2de doelpunt en werd het 1-3 voor L.M.O. Marcel werd de man of the match en toonde het ongelijk van de aanvoerder aan over zijn wissel in de eerste helft. Kort daarna had de scheidsrechter ook wel gezien dat L.M.O. zou winnen, floot af en gunde L.M.O. een lekkere koude douche.

Door deze overwinning stijgt L.M.O. nu naar de 2de plaats en is koploper Feyenoord gewaarschuwd. Volgende week de return tegen Abbenbroek. Hopelijk zijn onze hardlopers dan uitgelopen, Bas herstelt van de griep, Roberto terug van sneeuwballen gooien in Finland en zijn er geen feesten met schaars geklede vrouwen in Zaandam, waardoor de veteranen hun normale niveau kunnen halen en met ruime cijfers winnen.