Veteranen L.M.O. vergeten te scoren

veterbalVandaag traden onze veteranen thuis aan tegen de veteranen van Excelsior Rotterdam. Onder een heerlijk zonnetje en de marathon voor de deur werd er vijf minuten later afgetrapt zodat Manus toch op tijd deel kon nemen aan de wedstrijd. Wie de marathon live op televisie aan het volgen was, zag vanaf de Vaanweg tot aan L.M.O. een Keniaan met L.M.O. kleding en tas voorop lopen. Manus werd er door de buschauffeur namelijk uitgezet op de Vaanweg met de vriendelijke tekst “vanaf hier kan ik niet verder rijden, dat wordt lopen” en moest dat stuk hardlopend naar L.M.O. om op tijd te komen.

L.M.O. begon goed aan de wedstrijd en kreeg de nodige kansen. Het was dat de keeper van Excelsior, niet veel ouder dan een A speler, zijn doel schoonhield want het had na een half uur spelen al 3-0 voor onze veteranen kunnen staan. Bij weer een aanval van onze veteranen waren wij met zo veel mensen naar voren dat ons complete elftal, op Roberto na, rond de 16 meter van Excelsior stond. Toen deze aanval werd afgestopt werd één van de Excelsior spitsen met een lange bal 1 op 1 voor Roberto gezet en kon de 0-1 bijgetekend worden. Even een teleurstelling, maar we gingen gewoon weer verder met aanvallen. Helaas stonden we binnen 5 minuten al weer met 0-2 achter. Patrick Vroegop wilde het spel verleggen maar zag een Excelsior speler compleet over het hoofd en zo stond Roberto niet 1 op 1 maar had er nu twee van Excelsior voor hem. Geen houden aan dus. Toch gaven onze veteranen de moed niet op en bleven aanvallen. Na een minuut of 40 voetballen werd het eindelijk beloond en kon Michel de 1-2 binnen schieten. Dat dit ook de ruststand werd mag als een wonder bestempeld worden want de 2-2 zou toch echt wel verdiend geweest zijn, maar nogmaals: de bal wilde er absoluut niet in.

In de rust werden de wissels weer doorgevoerd. De tweede helft begonnen onze veteranen nu eens eindelijk fel. De eerste de beste aanval leverde Ettore een schietkans op, welke helaas via de lat weer het veld in kwam. Onze veteranen bleven het Excelsior doel bestoken maak ook de tweede helft wilde de bal er absoluut niet in. L.M.O. bleef de druk opvoeren en probeerden de veteranen van Excelsior moe te spelen, maar door zelf constant fel op de bal te zitten vloeiden ook bij ons de krachten langzaam weg. Excelsior liet zich niet gek maken en probeerde wat tegenstand te bieden door op de counter te loeren of afstandsschoten op ons doel te lossen. Bij weer een, met veel mensen voorin, aanval op Excelsior doel werd door Excelsior de lange bal gehanteerd. Koos kon de bal net niet genoeg wegwerken en zo kon de Excelsior aanvaller weer helemaal alleen richting ons doel opstomen en de 1-3 binnen werken. Voor onze veteranen was het nu gedaan. Een totale stilte op het veld gaf wel aan dat dit de mokerslag was. Dat het ook nog vlak voor tijd 1-4 werd deed er niet meer toe, onze veteranen zaten er doorheen.

Na afloop liepen we onderling de wedstijd nog even door. Als we de pot met 6-2 winnen heeft Excelsior gewoon niets te vertellen, maar dan moet de bal er wel in….

Volgende week de één na laatste uitwedstrijd van het seizoen. 10:30 uur uit tegen de veteranen van CKC. U komt toch ook?!