Veteranen L.M.O. winnen, dus is er weer een verslag!

veterbalOver de wedstrijd NOCKralingen Ve1 – L.M.O. Ve1 van zondag 2 oktober kunnen en willen we heel kort zijn. Het was veel te vroeg (09.30 uur), de Veteranen van L.M.O. speelde slecht, de scheidsrechter was nog slechter en we hebben verdiend verloren met 7-4. En niet 7-3 scheidsrechter! Het toekennen van 2 buitenspeldoelpunten en een goal waarbij de bal de lijn absoluut niet over de lijn is geweest voor NOCKralingen was blijkbaar niet voldoende?

Zo, dat gezegd hebbende, speelde we op een mooie zonnige zondagmorgen 9 oktober om 10.30 uur thuis tegen de veteranen van Binnenmaas. De wedstrijden tegen Binnenmaas zijn altijd zeer doelpuntrijk, fanatiek en vooraf is de winnaar niet te voorspellen. Binnenmaas bleek zich dit seizoen versterkt te hebben met een oud L.M.O. 3 speler. Patrick van Loon stond ineens in zo’n lelijk geel/groen shirt op het veld.

De Veteranen begonnen de wedstrijd met veel balbezit en de bal ging goed rond. Grote kansen kregen we nog niet, maar het vertrouwen was er dat die wel zouden komen. Toch stonden de Veteranen na 15 minuten voetballen met 0-2 achter. De verdediging van L.M.O. kreeg de snelle en technische spits van Binnenmaas niet onder controle en als dan ook nog eens elk schot op doel raak is, sta je opeens onverdiend achter. Gelukkig wisten de Veteranen zich te herpakken en voor rust werd er vier maal gescoord. Soms werden we geholpen door een verkeerd tikkie breed of een hete bal die werd losgelaten door de keeper, maar aan de andere kant hadden we er misschien ook wel 8 kunnen maken.

Ook de 2de helft was L.M.O. de betere ploeg, maar werden er nog veel kansen gemist. Aan de andere kant kregen we de spits nog steeds niet onder controle. Hierdoor werd het al vroeg in de 2de helft 4-3, maar ook snel 5-3, maar ook 5-4 en 6-4. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld, de Veteranen miste nog een aantal kansen, maar Binnenmaas wist de 6-5 nog te scoren. Enkele minuten voor tijd scoorde Binnenmaas onder luid gejuich van oud L.M.O.’er Patrick ook de 6-6. Vol ongeloof keken de Veteranen elkaar aan. Over en weer volgde er verwijten. Zouden we echt punten gaan verliezen tegen deze ploeg? Met nog een minuut op de klok zette de Veteranen nog 1 keer aan. Vanaf links volgde er een hoge voorzet in de 16, die door Michel, tussen drie verdedigers van Binnenmaas in, werd ingekopt en via de binnenkant van de paal in het doel belandde, 7-6. Na de aftrap volgde direct het eindsignaal en de echte Duitsers van Zuid konden weer drie punten noteren.

Volgende week zondag staat er voor de Veteranen geen wedstrijd op het programma, maar wordt er wel een trainingsactiviteit georganiseerd. Zondag de 23ste staat de bekerwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma. U komt toch ook?

Bewaren