Veteranen L.M.O. winnen niet van grote onbekenden

Na de perfecte voetbalpot van vorige week, moesten de eerste uitpunten ook opgehaald worden bij de andere promovendus, NOCKralingen. Maar het liep toch even anders dan gepland. Met 15 man begonnen de veteranen aan de warming up. Marcel had al gevraagd om gewoon op tijd te zijn. Hij is ruim van te voren bezig met de opstelling en de wissels, het zou dan ook mooi zijn als dit ook in de praktijk gebruikt kan worden, maar helaas. Voor aanvang moest het hele plan weer aangepast worden. Heren, wees gewoon op tijd!

Nu weer even terug naar de warming up. Tijdens de warming up kwam Jeroen er achter dat zijn lichte blessure toch niet zo licht was als dat hij dacht. Met 14 man werd er dus aan de wedstrijd begonnen. L.M.O. zette weer, zoals elke week, vroeg druk op de bal wat resulteerde in de nodige kansen. Helaas werden deze niet benut. NOCKralingen liet zich niet wegspelen en nam zo nu en dan het initiatief over. Wel viel het ons op dat de meeste jongens elkaar niet eens bij naam kende, maar ja….. Uit een mooi uitgespeelde aanval was het Patrick Vaes die de 0-1 binnen tikte. Nu even doorzetten dus. Helaas werd het veldspel van onze veteranen steeds rommeliger wat NOCKralingen de nodige vrije trappen op leverde. Uit een vrije trap was het dan ook dat NOCKralingen de stand weer terugbracht naar 1-1. Het schot kon nog in eerste instantie gekeerd worden door onze keeper, maar de spits van NOCKralingen was toch iets scherper dan de L.M.O. verdediging en was daardoor eerder bij de bal om deze binnen te werken. Tot overmaat van ramp was het ook nog Michel die met een hamstringblessure de kleedkamer op moest zoeken en de veteranen nog maar 13 man over hielden om daar de tweede helft mee in te gaan, waarvan niet alle 13 even blessure vrij waren. Dat de veteranen nog niet helemaal wakker waren bleek wel uit de vraag die Sander in de rust aan zijn teamgenoten vroeg: hoeveel staat het eigenlijk?…..

De tweede helft was een totaal andere als de eerste. NOCKralingen zette onze veteranen direct onder druk en loste het ene schot na het andere af op het L.M.O. doel. Met stunt en vliegwerk werd het doel de eerste tien minuten nog leeg gehouden om daarna op een heel erg lullige manier de 2-1 te incasseren. Een schot van onze tegenstander werd door de hand van een verdediger van richting veranderd. De scheidsrechter floot eigenlijk al voor een penalty maar gaf daarna toch direct het doelpunt aan de gastheren toen hij zag dat de bal alsnog over de doellijn ging. Vanaf dit moment raakte de scheidsrechter volledig het spoor bijster. Grove overtredingen op L.M.O. werden toegelaten, maar als hun kleine kale spits (ik zou een naam willen noemen, maar zelfs zijn eigen teamgenoten kenden hem niet) maar naar de grond ging was het direct een vrije trap. Het was Patrick Vaes die door één van de dwalingen van de scheidsrechter met geel 10 minuten de zijlijn op moest zoeken. Nog geen 5 minuten later ging Peter hem nog even vergezellen samen met een speler van NOCKralingen. Uit een aanval van NOCKralingen kwam hun kleine kale spits 1 op 1 richting onze keeper welke de bal op een correcte manier voor zijn voeten wegtikte. Helaas vond hij het nodig om gelijk het gras op te zoeken en zo een penalty in de wacht te slepen en natuurlijk deed de scheidsrechter graag aan dit theaterstukje mee. Toen de penalty ook nog eens benut werd, was het voor onze veteranen meteen duidelijk dat er hier geen punten meegenomen mochten worden. De 4-1 en 5-1 waren slechts nog voor de statistieken, maar voor onze veteranen zal de thuiswedstrijd tegen dit NOCKralingen als een rode lap gaan werken, we zien de wedstrijd nu al met heel veel plezier tegemoet! Volgende week spelen onze veteranen voor de beker, uit tegen het ook altijd lastige Charlois om 11:30 uur, u komt toch ook!?