Veteranen L.M.O. winnen nipt van veteranen CKC

veterbalVandaag mochten onze veteranen aantreden tegen het lastige CKC. Vorig jaar werd deze uitwedstrijd nog op het drassige veld 2 gespeeld maar doordat er nu twee kunstgrasvelden aanwezig zijn, mochten we lekker op veld 1 ballen. Met een goed gevulde reservebank begonnen onze veteranen uitzonderlijk vroeg aan een warming up. Peter en Patrick Vaes hadden nog een marathon in de benen, dus voor hun was dit een soort van uitloop-training. Marcel had zichzelf de eerste helft een plekje op de bank gegeven om toch nog eens kritisch naar de wissels te kunnen kijken. Op de veteranen app gingen binnen twee dagen zoveel vragen rond over aan- en afwezigheid bij diverse evenementen, dat hij Peter niet alleen afschreef voor de BBQ, maar ook gelijk voor deze wedstrijd. Wat een verrassing was dat voor Marcel toen Peter ineens van de wc af kwam lopen!

De eerste helft begon in een zeer laag tempo. L.M.O. ging hierin mee waardoor we aardig in slaap gesust werden door de gastheren. Met een paar afstandsschoten probeerde CKC nog voor wat gevaar te stichten maar écht lastig konden ze het ons (nog) niet maken. Uit een mooie aanval van L.M.O. was het Valdi die de 0-1 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd openbrak. CKC ging wat brutaler voetballen en probeerde met lange ballen onze verdediging onder druk te zetten. Uit zo’n lange bal kwam toch plotseling een voorzet waar de CKC aanvaller de 1-1 mee binnen werkte. L.M.O. was niet helemaal bij de les na dit doelpunt en lette daarbij ook niet op toen CKC een, onterechte, vrije trap op rand zestien kreeg. Deze werd snel genomen en de totaal vrijstaande CKC aanvaller kon daardoor de 2-1 vrij makkelijk binnenwerken. L.M.O. probeerde nu wat meer druk te zetten om in ieder geval met een gelijkspel de rust in te gaan. Na 30 minuten gooide Marcel een paar aanvallende wissels ertegenaan om dit nog even te forceren. Uit een strakke voorzet vanaf onze linkerkant durfde de keeper en verdediger van CKC geen van tweeën de bal te beroeren waardoor Ettore de 2-2 nog even lekker voor rust binnen kon tikken. Na de aftrap van CKC was het ook gelijk afgelopen en gingen we toch met een ander gevoel de kleedkamer in.

In de kleedkamer werd nog even de eerste helft besproken en de tactiek voor de tweede helft doorgenomen. Dit werd goed opgepakt door onze veteranen. De tweede helft was weer lekker ouderwets. Er werd vroeg druk gezet en de bal ging lekker rond in de ploeg. Uit een schitterende voorzet maakte Peter een prachtige goal door deze met een halve omhaal langs de keeper te knallen, 2-3. Onze veteranen voelden dat er nog meer in zat en bleven druk zetten. 10 minuten na de voorsprong bracht Valdi de stand op een comfortabele 2-4. Hierna dachten onze veteranen allemaal dat ze Messi waren en gingen zelfs onze achterhoede spelers voorin meedoen. Uit een afgeslagen counter kreeg L.M.O. een ingooi bij de rand van onze zestien. Een goed bedoelde kaats ging niet helemaal zoals het moest en CKC nam daarna de gegeven ingooi snel in waardoor er 2 man vrij voor onze keeper stonden (bijna een kopie van vorige week), 3-4 en we gingen nu toch echt nog 10 lastige minuten tegemoet. CKC bleef de druk opvoeren en probeerde de boel ook nog wel even op scherp te zetten. Dit mag gerust, maar houd het wel netjes! Uit een totaal lompe actie was het echt een wonder dat Alwin er niet met een gebroken enkel vanaf ging! De storm van CKC werd vandaag gelukkig overleefd en zo konden onze veteranen er weer 3 puntjes aan toevoegen!

Volgende week spelen onze veteranen uit. 11:30 uur bij s.v Charlois. U komt toch ook!?