Veteranen lopen in tweede helft over Dilletant heen

Zondag 14 september, een mooie nazomerdag om een lekker potje voetbal op de mat te leggen. Op de tribune mochten we Jim weer verwelkomen, echt top!
Met weer een goed gevulde bank begonnen onze veteranen aan de tweede bekerwedstrijd, nu uit tegen de veteranen van Dilletant. L.M.O. begon goed aan de wedstrijd, met goed combinatiespel werd er geprobeerd om de nodige gaten in de verdediging van Dilletant te vinden. Dit lukte ook aardig, maar op het moment dat we in of rond de zestienmeter kwamen liepen onze aanvallen toch op niets uit. Maar onze veteranen bleven aandringen met de nodige afstandschoten werd geprobeerd om de voorsprong te nemen. Dilletant had de nodige moeite om onze veteranen van het scoren af te houden, maar slaagden daar toch met de nodige vlieg en stuntwerk in. Na de nodige corners en een bal op de paal was het dan eindelijk Herman die met een droge knal de voorsprong voor L.M.O. op het bord zette. Dit doelpunt kwam zo onverwachts, dat de hele ploeg (inclusief bank) vergat te juichen. L.M.O. bleef goed combineren, maar begon toch schoonheidsfoutjes te maken. Dilletant probeerde met een paar lange ballen de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar onze veteranen kwamen niet echt in gevaar. Uit een rommelige situatie in onze zestienmeter belande een schot op de paal maar daar hield het gevaar dan ook mee op. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal vond de scheidsrechter, welke verder een goede wedstrijd floot, dat de bal die Manus op zijn wang kreeg toch echt een handsbal moest zijn geweest en promoveerde dit onschuldige balletje tot penalty. Dit buitenkansje werd door de gastheren niet benut doordat Roberto de bal uit de linker hoek tikte, gerechtigheid zullen we maar zeggen.

Na de thee bleven onze veteranen gas geven en Dilletant onder druk zetten. Na de nodige aanvallen, corners, schoten en een kopbal van Peter op de paal was het dan eindelijk raak. Peter tikte de 0-2 binnen. Lekker door blijven jagen en voorsprong uitbouwen zouden we zeggen, maar helaas. Vanuit het niets viel de 1-2 uit een flipperkast actie via de paal binnen, het zal toch niet… Maar gelukkig. Onze veteranen herpakte het goed en nu lukte eindelijk wel alles.Mark scoorde met een aardig hakballetje de verdiende 1-3 en toen Maurice snel daarna de 1-4 binnen werkte was het verzet van Dilletant gebroken. Peter maakte de 1-5 en 1-6 ook nog even om het doelsaldo gelijk maar op te krikken.


Toch ook wel een vermelding waard is een geweldige panna van Bas, dat hij nog geen minuut later strompelend van het veld af moest was maar bijzaak (vond hij zelf) en ook onze Jorge liet weer van zich horen. Hij spoorde onze “lopers” aan om nog meer te gaan trainen. Ook Jorge zal toch een paar stapjes moeten gaan maken wil hij zijn belofte goed uit kunnen voeren: bij bekerwinst gaat onze Jorge de marathon van Rotterdam lopen!!
Volgende week de uitwedstrijd bij Haagse Hout, aan 1 puntje hebben onze veteranen genoeg om de volgende ronde te bereiken, u komt toch ook?