Vierklapper Hilkemeijer opmaat voor eenvoudige zege LMO

Bron: AD Rob Weeda

LMO heeft ook de zesde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het winderige sportpark aan de Smeetslandseweg werd Overmaas met 6-1 aan de kant gezet.

Om iets over 3 uur floot scheidsrechter Bosschieter voor het beginsignaal, waarna LMO direct de voorsprong probeerde te nemen door Overmaas onder druk te zetten en snel de aanval te zoeken. Dit resulteerde al snel in kansen voor Alemawor en Kuba, maar zij wisten doelman van Welsum niet te passeren. Het jeugdige Overmaas speelde gepassioneerd en schuwde de duels niet om het de koploper van de vierde klasse G zo moeilijk mogelijk te maken. Ook probeerde het via de balvaardige middenvelders Reyes en Makatita de aanval te zoeken. Tot echte uitgespeelde kansen leidde dit niet, ook al gunde LMO, door slordigheden in het spel, Overmaas vaak de bal.

De voorsprong werd uiteindelijk gepakt toen een voorzet via spits Utberg bij Lavooij uitkwam, die de bal, met wat geluk, bij Alemawor kreeg. Deze schoot de bal hard en laag in de verre hoek. 1-0. Waar de corners van Dijksman al eerder voor groot gevaar zorgde voor het doel van Overmaas, was het wachten tot de 35ste minuut waarin Daley Hilkemeijer hoog boven iedereen uittorende en het leer hard tegen de touwen knikte. 2-0. Slechts een paar minuten later slingerde Dijksman dit keer een vrije trap gevaarlijk voor het doel. Nu was het Utberg die de bal kon koppen. Zijn kopbal bleek te machtig voor keeper van Welsum. Met een 3-0 tussenstand ging beide ploegen de kleedkamer in.

Al snel werd het in de tweede helft 4-0. Het was Lavooij die Dijksman de diepte in zag gaan. Zijn panklare voorzet werd door Hilkemeijer tot doelpunt gepromoveerd. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Dijksman zag Lavooij vrij op de zestien meterlijn staan, laatstgenoemde koos niet voor het schot, maar paste op Hilkemeijer. Hilkemeijer schoot op zijn beurt de bal hard en laag in de benedenhoek en maakte zo zijn derde en de vijfde treffer van LMO.

Hierna werd het spel van LMO weer wat slordiger en kon Overmaas zelfs een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Koolmees verschijnen. Toch was het LMO wat ook de daaropvolgende treffer voor zijn rekening nam. Een prima aanval opgezet door Dias Gomes, Wilting en Eralfilinho Lopez, werd door laatstgenoemde goed voor het doel geslingerd. Hilkemeijer wist met dit buitenkansje wel raad en wist zo zelfs zijn vierde doelpunt van de middag te maken. 6-0.

Ondanks dat het spel hierna weer zakte tot een bedenkelijk niveau, kreeg LMO nog genoeg kansen om de score verder uit te breiden. Het was echter Overmaas die wat terugdeed. Een goede aanval over rechts werd tot doelpunt gepromoveerd, door de bal hard en laag achter Koolmees te schieten. Uiteindelijk blies de prima leidende arbiter rond de klok van 5 voor het eindsignaal.

Trainer van Zon was na afloop tevreden: ‘natuurlijk hadden we meer doelpunten moeten maken, maar uiteindelijk gaat het om de drie punten. In de eerste helft vond ik ons slordig spelen. In de tweede helft was het spel beter, maar wij kunnen nog veel meer laten zien.’