Voorbeschouwing KNVB Beker Finale L.M.O. E1

Voorbeschouwing KNVB Beker Finale L.M.O. E1

Het is bijna zover dat L.M.O. E1 en Haagse Hout E1 tegen over elkaar komen te staan in de KNVB Bekerfinale in en bij SC Monster. Deze wedstrijd wordt net als de grote finale op neutraal terrein gespeeld en zo heeft L.M.O. een ”uitwedstrijd” geloot tegen onze Haagse tegenstander. Het voordeel hiervan is dat wij in onze thuisshirts mogen aantreden want de KNVB regels schrijven namelijk voor dat de thuisspelende partij zich moet aanpassen.

L.M.O. E1  heeft de neuzen de zelfde kant op 

En zo staat L.M.O. E1 ineens in de KNVB Bekerfinale het halen van de finale is al geschiedenis. Maar wanneer je er in zover bent begonnen wil je natuurlijk hem ook winnen. Al zal L.M.O. als underdog naar de finale afreizen. Aangezien de tegenstander dit seizoen nog geen wedstrijd hebben verloren. Maar de jongens van E1 zijn sinds het begin van het seizoen een hecht team geworden en vechten als leeuwen voor mekaar. Het technische spel in combinatie met een goede fysieke gesteldheid maakt je een moeilijk te nemen hindernis. Want de laatste nederlaag in de competitie dateert alweer van 14 maart destijds was de kampioen te sterk met 3-2 terwijl er in die wedstrijd veel meer in had gezeten. En in heel april werd alleen verloren van IFC D1 een 1e klasse D team. Dit zegt natuurlijk veel over de kracht van L.M.O. E1. Er staan nu nog twee wedstrijden op het programma voordat L.M.O. E1 richting Monster gaat reizen. Eerst zaterdag 9 mei in en tegen Zwaluwen D3 die acteert in de 2e klasse. En op de maandagavond richting OSV in Oud-Beijerland om tegen hun nieuwe D1 te oefenen.

Natuurlijk heeft E1 tijden de finale veel support nodig want het zal DE wedstrijd van het seizoen voor deze jongens worden en natuurlijk niet makkelijk. Want de weg naar de finale was lang. Zo werd in de 2e ronde gelukkig gewonnen van Charlois E4 met 3-2 terwijl we in de rust tegen een 2-0 achterstand stonden te kijken. om vervolgens in de 3e ronde Lekkerkerk E1 op te rollen met 7-1. Zo gingen we naar onze vloek van het jaar in 1/8 finale tegen Barendrecht E7. Want twee keer in de competitie verliezen waardoor we ook het zicht op de titel hadden verloren moesten we op een woensdagavond richting Barendrecht. Op een topklasse onwaardig veld waarbij totaal geen belijning was en het speelveld met dopjes werd afgezet stegen de jongens van E1 boven zichzelf uit en wonnen deze wedstrijd dik verdiend met 4-2 en mochten we zo richting de kwart finale. En deze werd er al snel na gespeeld en dit keer een thuiswedstrijd tegen Herkingen’55 E1. En tegenstander die vooral de laatste maanden de nodige overwinningen had gepakt. Tegen o.a de koploper uit hun competitie. Wij moesten daarom ook op onze hoede zijn voor deze jongen uit Herkingen. (niet Hekelingen uit Spijkenisse maar Herkingen uit Herkingen dat was een veel gemaakte fout over deze tegenstander) in de  eerste helft konden onze gasten nog redelijk meekomen en gingen we uiteindelijk met 2-1 voorsprong de rust in. Maar na de rust was het verzet snel voorbij en liep E1 snel uit naar een 7-1 voorsprong. En plaatste zich zo voor de halve finale. En zo mocht E1 een week later op ontdekkingsreis richting Rijpwetering. Want waar was dat eigenlijk dachten veel mensen? Dit is een klein boerenplaatsje langs de A4 tussen Leiden en onze ”Hoofdstad” op de grens van Noord en Zuid-Holland. Dit team was inmiddels al kampioen geworden in hun klasse en dit kon je goed zien in hun spel . Toch kon L.M.O. daar wegtrekken met een 4-3 overwinning en zo plaatste L.M.O. zich voor de finale van het KNVB bekertoernooi op 16 mei 2015.

De Tegenstander

En zo zijn we nu aangekomen bij onze tegenstander. Waarbij we moeten spelen tegen Haagse Hout. En de naam zegt het al deze club komt uit Den Haag. Dus in de finale is een leuke clash tussen Rotterdam en Den Haag. Waar in Den Haag vooral fysiek wordt gespeeld spelen ze in Rotterdam vaak veel technischer. Haagse Hout is zonder ook maar 1 wedstrijd te verliezen of gelijk te spelen heel overtuigend kampioen geworden in de 4e klasse. Met maar liefst 118 doelpunten voor en 19 tegen is dit toch de favoriet voor de beker winst. Want als jij het gehele seizoen nog geen wedstrijd heb verloren, mag je ook die laatste wedstrijd niet verliezen.

Haagse Hout begon hun bekeravontuur in de bekerronde. Waarin ze 7 wedstrijden hadden gespeeld en maar liefs 6 gewonnen en 1 gelijk. Waarna ze in de 2e ronde tegen HVV E3 uitkwamen en deze wedstrijd ruim wonnen met 4-1. In de 3e ronde werd tegen het Turkse BMT met 2-0 gewonnen. Om zich vervolgens te plaatsten voor de laatste 16 van het toernooi. Dit keer moesten ze afreizen richting Den Hoorn. En wonnen deze wedstrijd met 1-3. En in de kwartfinale hadden de Hagenezen het lastiger want er werd nipt gewonnen van DSO E3 uit Zoetermeer. En zo moesten ze in de halve finale richting Maassluis om tegen de kampioen MSV’71 te spelen die kampioen is geworden in de 3e klasse. MSV heeft nog wel even op voorsprong gestaan maar vlak voor tijd maakte Haagse Hout de gelijkmaker. Waarna er strafschoppen genomen moesten worden om een winnaar aan te wijzen welke naar de finale in Monster mocht gaan. Uiteindelijk was Haagse Hout de gelukkigste tijdens de strafschoppen en sloten ze deze wedstrijd ook winnend af.

De Finale

En zo zijn we op de finale gekomen van Haagse Hout tegen L.M.O. E1. Dit willen jullie natuurlijk niet missen. Kom daarom ook de jongens van E1 aanmoedigen om deze mooie prijs te kunnen gaan pakken. De aftrap van deze wedstrijd zal om 12:30 in Monster zijn en er wordt gespeeld op het kunstgrasveld 6. En de wedstrijd zal onder leiding staan van een KNVB scheidsrechter.

Graag tot 16 mei in Monster!

L.M.O. E1 na Barendrecht E7