Wind waait voor L.M.O. 1 zon uit de verkeerde hoek

(door Rob Verkaik)

9 februari 2014: L.M.O. – W.C.R.  2 – 3 ( ruststand 1 – 2 )

Bas Nossent begon vandaag in de navolgende opstelling:
1. Delano Kortstam, 2. Quienton Serberie, 3. Dennis Varela (Charro Maria), 4. Stanley Nooitmeer, 5. Revelino Lisboa, 6. Dylan vd Linden (Ramos Conceicao), 7. Rudolf Fecunda (Lorenzo Pengel), 8. Ivan do Rosario, 9. Edinho Pique, 10. Mitchel Keikes, 11.Yessin Fatin.

De thuisclub L.M.O. begon fel aan deze wedstrijd en in hoog tempo, waar W.C.R., de ploeg uit Rhoon, duidelijk de eerste fase van deze wedstrijd moeite mee had. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van L.M.O.. In de 10e min. gaf spits Yessin Fatin zijn visitekaartje af door zijn directe tegenstander vanaf de linkerkant het nakijken te geven en met een goedee voorzet spits Edinho Pique vrij voor de keeper te zetten. Hij hoefde de bal alleen maar het laatste juiste duwtje te geven om de voorsprong voor L.M.O. op het score bord te laten noteren. Helaas koos hij de verkeerde kant van de paal. Eindelijk wist W.C.R. in de 14 min. wat onder de druk uit te komen en kreeg aan de linkerkant op het middenveld een vrije trap te nemen. Deze vrije trap werd direct een probleem voor de verdediging van L.M.O.. Gedragen door de straffe wind werd de vrije trap hoog in de doelmond geschoten, dwarrelde voorbij de L.M.O. verdediging en keeper Delano Korststam in de verre hoek in de goal. Deze onverwachte 0 – 1 achterstand was een tegenslag voor de thuisclub. Het duurde tot in de 20e min. voordat L.M.O. zich kon herpakken. De bal kwam bij middenvelder Dylan vd Linden. Met de bal aan de voet, stak hij het middenveld over, speelde behendig 2 tegenstanders uit en gaf de bal “pan”klaar bij spits Edinho Pique. Deze wist nu wel raad met deze kans en gaf de keeper van W.C.R. het nakijken en noteerde de verdiende 1 – 1. W.C.R. speelde de eerste helft met de wind “in de rug” en probeerde met lange ballen hun voorwaartsen spitsen te bereiken. Het spel golfde op en neer. In de 42e min. Ging wederom Dylan vd Linden goed door en tegen de wind in, bezorgde hij de bal bij Yessin Fatin, die de bal goed voorgaf aan de vrij gelopen Mitchel Keikes. Deze dacht niet na en schoot de bal in de verre hoek voorbij de keeper van W.C.R.. Helaas sprong de bal via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Het zag er naar uit dat 1-1 ook de ruststand zou worden. Echter in de 44e min. gooide de wind “roet” in het spel voor de thuisclub. Uit een corner voor W.C.R., welke niet goed weggewerkt kon worden door de L.M.O. verdediging, kwam de bal voor de voeten van een W.C.R. speler, welke een niet te missen kans kreeg en dit cadeautje tot doelpunt promoveerde. Met een ruststand van 1-2 kreeg L.M.O. te weinig en W.C.R te veel in deze fase. Maar de cijfers bezorgde de thuisclub een kater.

In de tweede helft kwam W.C.R. niet goed uit de kleedkamer. Een verkeerde terugspeelbal door de verdediger van W.C.R. werd voorbij zijn eigen keeper in het doel van W.C.R. gespeeld. Met deze 2-2 gaf L.M.O. direct het sein om vol op de aanval te gaan spelen. Maar weer wist W.C.R een bres te slaan in de verdediging van L.M.O.. In de 50e min. werd een vrije trap vanaf de rechterkant voor het L.M.O. doel gebracht en geheel vrij worden ingekopt door een W.C.R. speler en zo de 2-3 op het score bord laten noteren. L.M.O. zette een tandje bij en ging niet bij de pakken neer zitten. Het spel speelde zich in deze fase hoofdzakelijk af op het middenveld. In de 65e min. ging middenvelder Ivan do Rosario goed door de verdediging van W.C.R. heen. Hij kon slechts gestuit worden middels een overtreding op hem. Voor L.M.O. duidelijk een strafschop, echter de scheidsrechter wees naar een heel andere plek. L.M.O. kreeg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Edinho Pique die weleens vaker deze kans tot doelpunt wist te promoveren, zette zich achter de bal. Een ieder die L.M.O. een warm hart toedraagt, hoopte dat dit een doelpunt voor L.M.O. zou opleveren. Helaas belande zijn striemende schot in de muur en leverde niet de gelijkmaker op. Beide ploegen wisten geen vuist meer te maken. Een neutrale toeschouwer zou na deze wedstrijd concluderen dat beide ploegen geen aanspraak op een overwinning mochten maken, maar W.C.R. stond aan de goede kant van de score. L.M.O. perste er in de laatste minuten nog een offensief uit. Helaas ontbrak het aan de juiste keuzes en precisie. De wind was duidelijk in het nadeel van de thuisploeg en zo moest L.M.O. helaas een onnodige nederlaag incasseren. Over drie weken hervatten we de competitie met een uitwedstrijd op 2 maart tegen TransvaliaZW.