Wisselvallig L.M.O. 1 zaterdag wint geflatteerd van SDV

L.M.O.(zat) heeft zijn eerste thuiswedstrijd in 3 punten kunnen omzetten. Na het onnodige verlies vorige week had de ploeg iets recht te zetten en slaagde daar ten dele in. In de eerste fase van de wedstrijd had L.M.O. een licht overwicht. Er werd geprobeerd vroeg de tegenstander op te jagen en dat lukte bij vlagen.
Na die eerste fase kroop SDV uit haar schulp en werd de ploeg stilaan de bovenliggende partij. Daar waar L.M.O. grossierde in foute passes en veel onnodig balverlies, bleek SDV in staat tot bij vlagen redelijk voetbal. Het leverde SDV een aantal grote kansen op. Tot 2 maal toe moest doelman Kevin van Santen L.M.O. op de been houden. Na van de schrik te zijn bekomen, kreeg L.M.O. weer wat vat op de wedstrijd. In de 34ste minuut was hert de sterk spelende Francisco da Cruz die met een geweldige pass de andere L.M.O. uitblinker Rachied Kompier bereikte. Kompier kapte zijn tegenstander uit en schoot uitstekend in de verre hoek. 1-0 Hierna had L.M.O. zijn beste fase in de wedstrijd. Er volgde een aantal prima aanvallen waarbij steeds Kompier zich onderscheidde en da Cruz aan de basis stond van veel van deze aanvallen. In de 43ste minuut kreeg Kompier de bal op 20 meter van het SDV doel, er volgde een uitstekende 1-2 met Gregory Kingombe en vervolgens stelde Kompier Tyron Sambo in staat de 2-0 binnen te tikken. Nog geen 3 minuten later was het op nagenoeg identieke wijze opnieuw Sambo die aan het eind van de aanval stond. 3-0 en tevens de ruststand.

Na rust bleek L.M.O. niet in staat het goede spel van voor de rust door te trekken en had SDV weer een betere fase. Het leverde weliswaar niet veel grote kansen op, maar L.M.O. had de nodige moeite om onder leiding van de van een schorsing teruggekeerde Ettore da Silva , de “0” te houden.
Na een kleine 20 minuten in de 2e helft kwam L.M.O. toch op de “bevrijdende” 4-0. Een uitstekende pass van Kevin vd Berg bereikte Mike Statz. Die nam de bal prima aan, ontdeed zich van één tegenstander en schoot oog in oog met de doelman beheerst raak. Het verzet van SDV was daarmee wel gebroken en L.M.O. kon eenvoudig de wedstrijd uitspelen, daarbij nog wel een 5e doelpunt makend, toen Sambo wat gelukkig Kompier bereikte en die, ook alleen voor de doelman, geen fout maakte. Een uitslag die niet helemaal recht deed aan de verhoudingen, daar SDV toch een aantal kansen liet liggen om de stand een ander aanzien te geven.

Statz op weg naar 4-0

Uitblinker Kompier